Friday, 22 April 2016

Biasiswa dan Bantuan Kewangan 2016/2017


haaaaaaaaaaaaaaaa kepada adik2 yang syiokkk tengah bercuti....
rasanyaaa mesti dah ramai yang mendapat tempat di mana2 institute pengajian tinggi.. tak kisah la awam mahupun swasta...
janji niat nak belajar and berjaya tu pentinggg tau... 
hakak nak bagitau 1 benda je.... bila kita menyambung pelajaran selepas SPM its a new competitive taw..... so semua orang bermula dari bawah..hiraukan orang yang 10 kali nak tnya.. "weh SPM kau brape A?" sebab...bila masuk Universiti kita pun layak nak bertanding mendapat tempat untuk berjaya.... haaa gitewwwww...

so harini................ kak Amy nak kongsikan tips2 untuk memohon pinjaman mahupun biasiswa untuk adik2 semua...
excited dakkkkkkkkkkk??????

okay.. Kak Amy kongsikan antara biasiswa dan pinjaman yang available dekat Malaysia ni....


see that.... banyak peluang sebenanrnyaaaa.. so ikut keinginan laaaa...

kalau ada niat nak belajar betul2 insyaAllah...

sumber rujukan dari BIASISWA TERKINI 2016

boleh scroll... masih banyak biasiwa dan pinjaman yang dibuka buat adik2 yang ingin 

menyambung pelajaran ke institute pengajian tinggi tau...



haaaaaaaaaaa................ lepas dah dapat tawaran and confirm kita nak pergi belajar try 

survey2 bantuan kewangan dari negeri masing2... macam kak Amy dari kelantan biasanya 

selalu survey bantuan dari maik! Majlis Agama Islam Kelantan. Kalau x silap Kak Amy 

hampir semua negeri menyediakan bantuan kewangan... kena rajin google nahhh..!

at least bantuan tersebut dapat kurangkan beban parents untuk membeli barang2 

keperluan...... biasalah... mula2 memang banyak sikit pakai duit....lepas ni dah belajar,

 gunakan peluang tersebut nak balas balik jasa mak ayah ye???? :)


Much Love,

ChentaFlorish a.k.a KakAmy

9 comments:

  1. Hi, saya msupian (ldap id) ingin berkenalan

    ReplyDelete
  2. hello sis .. nak tanya mcm mana nak sambung belajar master . abang nak nak apply scholarship .
    yang benar ~ abang sado SL2 OMG

    ReplyDelete
  3. btw, saya dr lvl5 1st avenue

    ReplyDelete
  4. Selamat berkenalan

    ReplyDelete
  5. sis pensan keww

    ReplyDelete
  6. Salam sis, saya menanti reply anda. harap sis x kecewa kan saya.

    ReplyDelete
  7. Tahniah sis dapat biasiswa. Saya dah kene CCRIS sebab PTPTN tak BAYA. Sis bole cadangkan apa saya perlu buat.

    ReplyDelete


KITA BORAK KAT SINI